![]() Please Wait |
ذغال صنعتی در گروه لوازم یدکی ماشین آلات صنعتی تقسیم بندی می شود و از جهتی که زغال در هنگام کار ساییده می شود و فرسایش پیدا می کند باید به طور مرتب و دوره ای این قطعه سرویس و در صورت نیاز تعویض گردد، عملیاتی که ذغال صنعتی الکتریکی انجام می دهد عبور جریان رق و انتقال انرژی از قسمت ثات ه قسمت در حال حرکت و چرخان سیستم یا به صورت بالعکس است که این امر با مماس شدن و لغزش زغال روی کموتاتور (کالکتور)، اسلیپ رینگ و یا ری های انتقال جریان اتفاق می افتد.
باید توجه داشته باشیم که با سایش قطعات روی یکدیگر هر کدام از آن ها مستوجب تاثیراتی از اصطکاک به وجود آمده می شود، ما با بررسی و روی این تغییرات و شکل ظاهری زغال در هنگام کار و سطح مقال آن می توانیم از سلامت یا معایب ذغال و تقطعات مقابل اعم از اسلیپ رینگ، جاذغالی، کلکتور(کموتاتور) و حتی خود دستگاه مورد استفاده ا خبر شویم و در صورت نیاز ه رفع مشکل بپردازیم.
باید دقت داشته باشیم در هنگام بررسی سطح مماسی ذغال یا کلکتور یا اسلیپ رینگ، به نوع جنس و آلیاژ ذغال صنعتی توجه داشته باشیم چرا که گروهی از ذغال های دارای بافت و دانه بندی درشت و متخلخل هستند و زمانی که سطح ذغال همانند بافت و جنس خود ذغال باشد نشان دهنده عملکرد قال قبول و رضایت بخش ماشین است.
یکی دیگر از شرایط رضایت بخشی در سطح ذغال این حالت است، در عکس شماره 3 هم مشخص است که خطوط ایجاد شده در ذغال دارای عمق نمی باشند ولی این خراش های ریز کوچک می تواند نشان دهنده وجود گرد و غبار در جو و محیط کار دستگاه باشد، ما برای رفع این مشکل پیشنهاد می دهیم از فیلتر های تصفیه کننده استفاده نمایید و یا برای ماشین مجرای تامین هوا از منطقه ای دیگر و بدون گرد و غبار قرار دهید تا ا این عمل از ایجاد مشکلات جدی تر برای ذغال و سیستم برق دستگاه جلوگیری کنید.
با مقایسه عکس شماره 4 و شماره 3 متوجه می شویم که در این حالت پیشرفته تر از حالت 3 می باشد و علل به وجود آمدن این اتفاق در ذغال به طور معمول در اثر آلودگی جوی، وجود گرد و غبار یا مواد دیگر در محیط کار و یا کمبود جریان برق در سیستم است که برای رفع این مشکل باید سیستم برق رسانی ماشین را مورد بررسی قرار دهیم.
در این حالت شیار ها سیار عمیق تر از حالت 4 می باشد و مشکل سیستم بسیار شدید تر است و از لحاظ جوی محیط کار ماشین بسیار آلوده است و یا اینکه برای مدت طولانی و مداوم در حالت های سه و چهار مشغول کار بوده است و باید به سرعت مشکل به وجود آمده را از بین ببریم چرا که موجب آسیب های جدی به ذغال صنعتی، کلکتور و اسلیپ رینگ در ماشین می شود که خود هزینه های زیادی را شامل می شود.
اگر در سطح مقطع ذغال حالت رنگ پریدگی یا در اصطلاح شبح ایجاد شود سیستم سیم پیچ دچار حالت خنثی نادرست است و انتقال جریان به دشواری صورت می گیرد و به احتمال زیاد مشکلاتی از قبیل تخلیه بار الکتریکی و انتقال آن در دستگاه وجود دارد.
به طور معمول این حالت در لبه پشتی ذغال (لبه خروجی ذغال از چرخش روتور) اتفاق می افتد که این حالت در اثر اتصال ضعیف ذغال به کموتاتور یا اسلیپ رینگ در سیستم می باشد و این امر با ایجاد جرقه های سنگین در دستگاه همراه است.
این اتفاق زمانی نمایان می شود که زیر ذغال یعنی بین سطح مقطع ذغال با کلکتور یا اسلیپ رینگ جرقه های زیاد و به طور مداوم رخ داده باشد، با بررسی های کارشناسان به این نتیجه رسیدیم که این جرقه ها ناشی از بار زیاد و خارج از توان قطعات و یا بی ثباتی ذغال در جای خود یا جاذغالی آن می باشد.
حالتی که در عکس هم مشاهده می کنید بسیار غیر معمول و خطرناک است، این وضعیت که در اثز شکاف یا قطع شدن بین سیم پیچ و آرماتور اتفاق می افتد می تواند به تمام قطعات ماشین آسیب برساند، این امر و در نهایت باعث انتقال ضعیف جریان برق می شود و علاوه بر تخریب ذغال و کموتاتور یا اسلیپ رینگ، توان دستگاه را به شدت کاهش می دهد.
معمولاً در سیستم هایی که دو حالت گردشی دارند و می توانند در دو جهت بچرخند احتمال ایجاد این حالت به وجود می آید که آن هم زمانی که ذغال در قسمت پایینی خود کج شده باشد و در زاویه استاندارد جاذغالی قرار نداشته باشد می توان این وضعیت را در ذغال و سطح مقطع آن مشاهده کرد، در مجموع این حالت که در عکس هم مشخص است به تنهایی مشکل ساز نیست و جای نگرانی ندارد و دستگاه می تواند به کار خود ادامه دهد.
زمانی که مس از سطح کموتاتور یا اسلیپ رینگ برداشته شده و در سطح ذغال جذب می شود اصطکاک بین آن دو را بسیار افزایش می دهد و باعث سایش شدید کلکتور و رینگ خواهد شد و در سیستمی که باید ذغال ساییده شده و از بین برود این بار سطح مقابل آن خورده شده و تخریب می شود که به دنبال آن هزینه های جانبی فراوانی برای ماشین به وجود می آید. توجه داشته باشید این حالت در نتیجه پیک بار های سنگین در دستگاه و عدم توانایی قطعات برای عبور جریان بالا پدیدار می شود.
این وضعیت به طور معمول در لبه جلو (ورودی) ذغال الکتریک پدیدار می شود که از مشاهده شکستگی های ذغال می توان به اوضاع نامطلوب و بد کموتاتور یا اسلیپ رینگ و یا ریل خطی انتقال جریان پی برد. این حالت می تواند در اثر بالا بودن عایق لایه عایق میکا و بی ثباتی لغزشی شدید ذغال هم به وجود آید که باید توسط متخصصین این امر مورد بررسی قرار گیرد.
در تمام موارد بالا باید توجه داشته باشیم که مهمترین و نقطه عطف اتفاقات و مشکلات جنسی و آلیاژ استفاده شده در ساخت ذغال الکتریکی می باشد، پیشنهاد می کنیم در زمان خرید قطعات ذغال، جاذغالی، اسلیپ رینگ و یا کموتاتور ها دقت لازم در کیفیت اجناس داشته باشید تا در آینده دچار هزینه های گزاف برای تعمیر دستگاه خود نشوید.
گروه صنعتی دایا اولین مرجع تخصصی ذغال های صنعتی در ایران و پیشرو در خدمات صنعتی آنلاین
اکنون گروه صنعتی دایا با بیش از نیم قرن تجریه صرفا یک تولید کننده نیست بلکه برای بهینه سازی ماشین آلات صنعتی بنگاه های اقتصادی کوچک و برزگ ، خود را ملزم به استفاده از متریال درجه یک بین المللی می داند. شما عزیزان می توانید با مشاوره نیروهای جوان و متخصص گروه صنعتی دایا سفارشات خود را که اعم از انواع ذغال های صنعتی ، جاذغالی ، اسلیپ رینگ ، مکانیکال سیل و .... را آسوده خاطر تهیه نمایید.
آدرس: تهران، ابتدای خیابان امام خمینی، رو به رو موزه پست، پاساژ خیام طبقه دوم پلاک 39
66724997 - 66725077 - 021