slider
dividerمقالاتdividerجا ذغالی انبری و نکات مهم
جا ذغالی انبری و نکات مهم

جا ذغالی انبری و نکات مهم

بسیار مشخص است که این نوع نام گذاری به دلیل شباهات ظاهری این نوع از جاذغالی به انبر یا انبر دست اتفاق افتاده است. جا ذغالی انبری مرسوم ترین مدل از نگهدارنده ذغال ها می باشد که برای انتقال نیرو به موتور و عبور جریان برق از طریق ذغال صنعتی به اسلیپ رینگ از آن استفاده می شود. جاذغالی انبری که در دنیای صنعت برق با نام single and double brush holders شناخته می شود ، دارای انواع مختلف است و در تیپ های مختلف ساخته می شود. هر کدام از انواع جاذغالی ها ، در محیط و فضاهای مختلف قابل استفاده هستند.

نکات مهم جا ذغالی انبری

 

جاذغالی انبری در محیط ها و سیستم هایی که قسمت انتقال نیرو از طریق اسلیپ رینگ را داشته باشیم قابل استفاده است، به معنی ساده تر جاذغالی انبری بر روی اسلیپ رینگ نصب می شود و از جمله پایه ذغال هایی هست که ذغال صنعتی روی آن وصل شده و ثابت می ماند و عمل هدایت و فشار ذغال برای مماس شدن روی اسلیپ رینگ توسط پایه های جاذغالی صورت می گیرد.
پایه های جاذغالی انبری توسط فنر به بدنه آن متصل شده است و فشار لازم برای برقراری اتصال ذغال صنعتی و اسلیپ رینگ را تامین می کند.

جنس جاذغالی انبری

اجزای اصلی تشکیل دهنده جا زغالی انبری، شاسی یا بدنه و پایه ها می باشد که از جنس فلز برنج ساخته می شوند. این نوع فلز ( برنج ) که از ترکیب مس و روی به دست می آید قابلیت ضدخورندگی و مقاومت در برابر حرارت را دارا می باشد و همچنین استحکام قابل قبولی دارد .فلز برنج ( brass )جزء فلزهای با رسانایی خوب می باشد که همین ویژگی برای عبور جریان الکتریکی در سیستم کمک می کند.

 
علاوه بر این ، فنر های متصل به پایه ها از جنس فلز استیل مقاوم ساخته می شود که در مدت زمان طولانی فعالیت و مجاورت با جریان برق و تولید حرارت ، حالت خود را از دست ندهد و فشار لازم برای ذغال صنعتی کاهش پیدا نکند.  همچنین در جاذغالی انبری از سیم یا تسمه مسی برای اتصال ذغال به ترمینال انتقال جریان برق استفاده می کنند تا از افت جریان الکتریکی جلوگیری شود. دقت داشته باشید در این نوع جاذغالی ها از ذغال های بدون سیم استفاده می شود.
دایا صنعت برای تولید انواع جا زغالی های صنعتی با توجه به تجربه چند دهه ای خود ، از بهترین مواد اولیه استفاده می کند.

 

 

جا زغالی های انبری دارای مدل و تیپ های مختلفی است:

 

1- جازغالی انبری مدل دو بازو  TYPE DD

در این نوع از جاذغالی ، از دو پایه برای نگهداری دو عدد ذغال صنعتی و اتصال آن به یک رینگ ( در مجموعه اسلیپ رینگ ) استفاده شده و هر کدام از پایه ها توسط فنری جداگانه به بدنه جاذغالی متصل شده است. پایه های نگهداری ذغال این نوع جاذغالی ها می تواند سایز های مختلف برای ابعاد ذغال و همین طور طول بازو ساخته شود . همچنین شاسی یا بدنه جاذغالی می تواند در ابعاد قطر شفت متفاوت تولید شود.
 

2- جازغالی انبری مدل تک بازو TYPE D

تمام مشخصات این مدل همانند مدل دو بازو است تنها با این تفاوت که جاذغالی تک بازو دارای شاسی ، فقط یک بازو و یک فنر می باشد و می تواند تعداد یک عدد ذغال صنعتی را به رینگ مورد نظر متصل کند.

 

3- جازغالی انبری مدل دوبازه تک فنره TYPE DDE

در این تیپ جاذغالی انبری ، بازو ها توسط یک فنر به هم متصل شده اند و خبری از اتصال فنر به بدنه جاذغالی نیست. با این روش فشار وارده بر روی ذغال ها کاملاً برابر و متناسب است.

 

4- جازغالی انبری با ذغال متحرک TYPE SK

جازغالی ها با تیپ SK هم دارا دو بازو برای نگهداری از ذغال صنعتی و دو فنر متصل به بدنه جازغالی هستند اما مهترین تفاوت آن ها این است که ذغال ها به قسمتی از بازو پیچ می شوند و می توانند به چپ و راست حرکت محدودی داشته باشند، این نوع جازغالی انبری در سیستم هایی که دارای لرزش و تکان های شدید هستند مورد استفاده قرار می گیرند تا از آسیب به اسلیپ رینگ و ذغال جلوگیری شود.

ذغال های صنعتی مورد استفاده در این جاذغالی ها دارای شیار و سوراخ های رزوه دار هستند تا پیچ ها درون آن ها محکم شوند. این ذغال ها با دستگاه های برش و تراش خاصی تولید و ساخته می شوند.
 

5- جازغالی انبری بدون جای شفت TYPE DDF

 

تفاوت اصلی این مدل با مدل های دیگر در بدنه و شاسی آن است چرا که بدنه آن دارای جایی برای قرارگیری روی میله شفت عایق نیست ، بلکه تنها با یک پیچ و مهره به محل قرار گیری خود متصل و محکم می شود. از این نوع جاذغالی انبری در فضاهای خاص که محیط کار کوچک است استفاده می شود.
 

سرویس و نگهداری جازغالی انبری

 
برای جلوگیری از آسیب های جدی اسلیپ رینگ و جاذغالی ها باید به صورت دوره ای قسمت برقی سیستم بازبینی و سرویس شود که از جمله آن ها جاذغالی ها هستند.این نگهدارنده های ذغال صنعتی به دلیل آن که جنس بدنه و پایه هایی رسانا دارند باید توسط شفت های عایق مهار شوند ، چرا که در غیر این صورت به بدنه دستگاه اتصال پیدا می کنند و دستگاه برق دار می شود . که این می تواند به کاربر آسیب بزند و موجب برق گرفتگی شود. بعد از مدت زمان استفاده از جاذغالی باید فشار فنر آن را اندازه گیری کرد و در صورت کم شدن و یا آسیب به فنر ها آن را تعویض کنیم تا پایداری اتصال ذغال به اسلیپ رینگ از بین نرود . همچنین باید کثیفی و جرم های موجود در پرچ ها و قسمت های متحرک جاذغالی را از بین ببریم تا روان بودن کار فنر مختل نشود.
 
زمان نصب جاذغالی انبری روی شفت عایق ، باید دقت داشته باشیم که سایز شفت را درست اندازه بگیریم و از محکم کردن بیش از اندازه جاذغالی بپرهیزیم چرا که باعث ایجاد آسیب و ترک خردن در قسمت شاسی جاذغالی خواهد شد.
در زمان مناسب ذغال ها را تعویض می کنیم تا از برخورد پایه جاذغالی با رینگ جلوگیری شود ، در غیر این صورت پایه جاذغالی ساییده شده و دیگر کار آمد نیست و باید تعویض شود . همچنین اسلیپ رینگ خورده شده و تخریب می شود، در نتیجه هزینه های زیادی ایجاد می شود.
 

• روش اندازه گیری جاذغالی انبری

 
برای پیدا کردن جاذغالی انبری مناسب باید ابتدا اندازه و ابعاد ذغال قابل استفاده را بداینم و بعد طول بازوی جاذغالی را . چراکه برای قرار گرفتن ذغال در جای مناسب و اتصال کامل با اسلیپ رینگ ، اندازه طول پایه جاذغالی بسیار مهم است . در آخر اندازه شفت نگهدارنده جاذغالی دارای اهمیت است .
 
 
 
 
 
 گروه صنعتی دایا اولین مرجع تخصصی تولید ذغال های صنعتی در ایران و پیشرو در ارائه خدمات صنعتی آنلاین 
 
منبع :www.dayasanat.com

گروه صنعتی دایا

اکنون گروه صنعتی دایا با بیش از نیم قرن تجریه صرفا یک تولید کننده نیست ، بلکه برای بهینه سازی ماشین آلات صنعتی بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ ، خود را ملزم به استفاده از متریال درجه یک بین المللی می داند. شما عزیزان می توانید با مشاوره نیروهای جوان و متخصص گروه صنعتی دایا سفارشات خود را که اعم از انواع ذغال های صنعتی ، جاذغالی ، اسلیپ رینگ ، مکانیکال سیل و ... می باشد را آسوده خاطر تهیه کنید.
عضویت در خبرنامه

آدرس : تهران ، ابتدای خیابان امام خمینی، رو به روی موزه پست ، پاساژ خیام ، طبقه دوم ، پلاک 39

تلفن :   66724997   و  66725077  - 021 

        

 

© تمامی حقوق برای گروه صنعتی دایا محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
LStuffLoading